Meni Search

Okrećem novi list

Pita s muškatnom bundevom i makom

Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Kozice s rižom
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Vegetina enchilada
Mini lazanje
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Kineska juha s račićima i gljivama
Zabavni kineski ravioli
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od rikule i račića
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Prežgana juha
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Lignje na šumskom rižotu
Crveno ljetno varivo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Španjolski migas s bundevom
Pohane paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Papreni tart s marelicama
Roštilj s umakom Romesco
Salata od quinoe i povrća
Salata s mora
Pileći gulaš
Rižoto s tunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Fina pikantna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Caponata alla Podravka
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od soma
Cous-cous s povrćem
Sočna aromatična torta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Empanade s pestom
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s pistacijama
Kuglice od riže i svježeg sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zimski punč
Oslić s maslinama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Čudotvorni čaj za detoks
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski špageti
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata s cous-cousom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Žuti medaljoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke