Meni Search

Okrećem novi list

Pita s muškatnom bundevom i makom

Povrtni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Salata s neobičnim preljevom
Ramsteak u seksi umaku
Pohana skuta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Španjolski migas s bundevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Rosti
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečena ricotta
Mirisni prilog iz pećnice
Žuti medaljoni
Crveno ljetno varivo
Bruskete od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od bulgura s umakom
Kozice s rižom
Rižoto s tunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Ljubavne šurlice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uskršnja šunka na zabavan način
Čudotvorni čaj za detoks
Goveđa rebarca sa zeljem
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetina enchilada
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Polpete od slanutka s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od soma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Empanade s pestom
Juha od cvjetače i camemberta
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Krumpir u košuljici
Oslić s maslinama
Prilog od prokulica
Mini lazanje
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Rolice od blitve
Grčka seljačka salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Čarobni štapići
Govedina s lukom
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zimski punč
Zlatna piletina
Sočna Wellington pečenka
Rižoto tortice
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke