Meni Search

Okrećem novi list

Pita s muškatnom bundevom i makom

Kruh od cvjetače s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Oslić s maslinama
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Rižoto s tunom
Zabavni kineski ravioli
Papreni tart s marelicama
Bugarska pita od krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od bulgura s umakom
Raskošna ljetna tava
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Rosti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od blitve
Grčka seljačka salata
Pileći gulaš
Zimski punč
Ljubavne šurlice
Salata s mora
Mirisni prilog iz pećnice
Empanade s pestom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polpete od slanutka s kurkumom
Špageti na kineski način
Salata s neobičnim preljevom
Bruskete od cvjetače
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Čarobni štapići
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Senf s paprikama
Prežgana juha
Juha od bundeve s jabukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice
Mesne okruglice u umaku
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od rikule i račića
Žuti medaljoni
Pileća prsa iz pećnice
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od cvjetače i camemberta
Kozice s rižom
Fina pikantna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna Wellington pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Brusketa s avokadom
Lignje punjene crvenim radićem
Janjetina na padelu
Rižoto na španjolski način
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Španjolski migas s bundevom
Prilog od prokulica
Povrtni ražnjići
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Salata u košaricama od parmezana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke