Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Slatka patka
Pileći gulaš
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke