Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Hrskavi trokuti
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke