Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Male teleće pitice
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Punjena teleća prsa
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Brudet
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke