Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatka patka
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke