Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Popečci od cvjetače
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Bouillabaisse
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke