Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Bouillabaisse
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke