Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Lignji po gosposki
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Gulaš od oslića i povrća
Bouillabaisse
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke