Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Špageti mediteraneo
Zlatna piletina
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Brudet
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada voli penne a ti mene
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke