Meni Search

Ful nabrijana

Pizza s tunom

Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Turske pizze
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke