Meni Search

Ful nabrijana

Pizza s tunom

Okruglice u umaku od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prežgana juha
Salata s mora
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke