Meni Search

Ful nabrijana

Pizza s tunom

Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Urbana pola
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Turske pizze
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Mini lazanje
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s ribom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke