Meni Search

Macho

Pizza s tunom

Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ribarska popara
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slasni BBQ burgeri
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Juha od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Dagnje na buzaru
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Palačinke s nadjevom od riže
Kotleti u pivskom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Delikatesna junetina na češki
Odresci u umaku s češnjakom
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Punjene tikve
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Odrezak s umakom chimichurri
Hrskavi trokuti
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Meksička party salata
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Marinirano svinjsko pečenje
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatki lungić
Zabavni kineski ravioli
Špageti s acetom balsamicom
Biftek rolice
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Pašticada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Odresci s umakom od kupina
File steak na povrću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kotlet s varivom od leće
Pita s crnim pivom
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke