Meni Search

Superman

Pizza sirni jastučići

Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Kokošja juha s požirakima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Tjestenina u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve ljubitelje pizze- zalogaji koji se tope u ustima!

Sastojci

Za tijesto:
400 g Mješavina za tijesto za pizzu Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica soli
200-250 ml vode
4 žlice ulja
Za nadjev:
200 g pureće šunke narezane na tanje ploške
300 g mozzarelle
2 žličice Vegeta Maestro usitnjenog peršina
40 g maslaca
1/4 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
Za umak:
1 Salsa umak Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem i soli, pa postupno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji na toplom mjestu 20-ak minuta.
  • 3 Potom ga podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i pomoću čaše ili kalupa izrežite 12 krugova promjera 8 cm. Drugi dio tijesta također razvaljajte i pažljivo njime prekrijte napunjene krugove. Tijesto između krugova lagano utisnite, pa čašom ili kalupom ponovo izrežite krugove tako da dobijete lijepe jastučiće.
  • 4 Tako pripremljene jastučiće posložite u kalup za muffine blago premazan rastopljenim maslacem.
  • 5 Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 230 °C i pecite 10 – 12 minuta ili do lijepe blage zlatnosmeđe boje.

Savjet

U svaki krug možete dodati po 1 žlicu Podravkina kečapa.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo uz umak od rajčice (salsu).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 700.61 88 88
Kalcij mg 645.18 65 65
Kalij mg 682.24 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.21 17 17
Niacin mg 18.44 132 92
Vitamin D μg 9.48 5 5
Vitamin A μg 2784.32 70 56
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 42.31 - -
Vlakna g 5.12 - -
Ugljikohidrati g 86.9 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.73 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 16.69 - -
Masti g 41.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke