Meni Search

Superwoman

Pizza sirni jastučići

Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve ljubitelje pizze- zalogaji koji se tope u ustima!

Sastojci

Za tijesto:
400 g Mješavina za tijesto za pizzu Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica soli
200-250 ml vode
4 žlice ulja
Za nadjev:
200 g pureće šunke narezane na tanje ploške
300 g mozzarelle
2 žličice Vegeta Maestro usitnjenog peršina
40 g maslaca
1/4 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
Za umak:
1 Salsa umak Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem i soli, pa postupno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji na toplom mjestu 20-ak minuta.
  • 3 Potom ga podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i pomoću čaše ili kalupa izrežite 12 krugova promjera 8 cm. Drugi dio tijesta također razvaljajte i pažljivo njime prekrijte napunjene krugove. Tijesto između krugova lagano utisnite, pa čašom ili kalupom ponovo izrežite krugove tako da dobijete lijepe jastučiće.
  • 4 Tako pripremljene jastučiće posložite u kalup za muffine blago premazan rastopljenim maslacem.
  • 5 Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 230 °C i pecite 10 – 12 minuta ili do lijepe blage zlatnosmeđe boje.

Savjet

U svaki krug možete dodati po 1 žlicu Podravkina kečapa.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo uz umak od rajčice (salsu).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 700.61 88 88
Kalcij mg 645.18 65 65
Kalij mg 682.24 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.21 17 17
Niacin mg 18.44 132 92
Vitamin D μg 9.48 5 5
Vitamin A μg 2784.32 70 56
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 42.31 - -
Vlakna g 5.12 - -
Ugljikohidrati g 86.9 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.73 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 16.69 - -
Masti g 41.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke