Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Piletina laganini
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Turske pizze
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke