Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Viška pogača
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Ossobuco
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke