Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ossobuco
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke