Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Piletina na kijevski način
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci od morskog psa
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s manistrom u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Urbana pola
Brancinovo oko
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Ossobuco
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke