Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Ossobuco
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke