Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s manistrom u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Brancinovo oko
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Lagana sarma
Hlebinska i pretepena juha
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke