Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Pirjani kunić
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke