Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Ossobuco
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke