Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riblji ražnjići
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Brudet
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke