Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Tuna burger
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Brudet
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke