Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Brudet
Manastirski đuveč
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke