Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Brudet
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke