Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Tuna burger
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke