Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Svinjski file s grila
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke