Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Brudet
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke