Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke