Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke