Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Dip od južnog voća
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke