Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke