Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke