Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Lignji po gosposki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Brudet
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke