Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Brudet
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Tuna burger
Lignji po gosposki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke