Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Riblji ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brudet
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke