Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bakalar s krumpirom
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke