Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Žuti medaljoni
Govedina s lukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Raskošna ljetna tava
Salata s neobičnim preljevom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od soma
Male teleće pitice
Španjolski migas s bundevom
Grill povrće na salatu
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje i tikvice na štapiću
Vegetina enchilada
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Polupunjene paprike
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Oslić s maslinama
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Pohani tofu s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Papreni tart s marelicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata u košaricama od parmezana
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Mediteranski špageti
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Salata od tune i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Salata od quinoe i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Empanade s pestom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Rolice od blitve
Bruskete od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna aromatična torta
Piletina s mascarponeom
Senf s paprikama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileći gulaš
Zimski punč
Zabavni kineski ravioli
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Juha od bundeve s jabukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prilog od prokulica
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Čudotvorni čaj za detoks
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u košuljici
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke