Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Empanade s pestom
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Polupunjene paprike
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grčka seljačka salata
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Rižoto tortice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od bulgura s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetina enchilada
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Žuti medaljoni
Čarobni štapići
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Oslić s maslinama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prežgana juha
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od cvjetače i camemberta
Polpete od slanutka s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Govedina s lukom
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Pileći gulaš
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Krumpir u košuljici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Fina pikantna piletina
Rosti
Mesne okruglice
Lignje punjene crvenim radićem
Palačinke s nadjevom od riže
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kozice s rižom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s pistacijama
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Salata u košaricama od parmezana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Bruskete od cvjetače
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljubavne šurlice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke