Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Zimski punč
Popečci od cvjetače
Pirjani kunić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljubavne šurlice
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od soma
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Zapečena ricotta
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto na španjolski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje punjene crvenim radićem
Salata u košaricama od parmezana
Papreni tart s marelicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grčka seljačka salata
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kozice s rižom
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Sočna Wellington pečenka
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Lignje i tikvice na štapiću
Vegetina enchilada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Rosti
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižini ravioli s mozzarellom
Voćna juha od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Krumpir u košuljici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći bataci s umakom od luka
Empanade s pestom
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobni štapići
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mini lazanje
Juha od rikule i račića
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Polpete od slanutka s kurkumom
Povrtni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice u umaku
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s lukom
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Bugarska pita od krumpira
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Prilog od prokulica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke