Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Salata od tune i povrća
Piletina s pistacijama
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Senf s paprikama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od bulgura s umakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto tortice
Mirisni prilog iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Empanade s pestom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zlatna piletina
Mini lazanje
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna Wellington pečenka
Kineska juha s račićima i gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Popečci od cvjetače
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polpete od slanutka s kurkumom
Kozice s rižom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Oslić s maslinama
Raskošna ljetna tava
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Piletina s mascarponeom
Ljubavne šurlice
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto na španjolski način
Špageti na kineski način
Lignje punjene crvenim radićem
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Juha od cvjetače i camemberta
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Žuti medaljoni
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prilog od prokulica
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tunom
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Vege odresci s marinadom
Tagliatelle s pečenim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Zimski punč
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Krumpir u košuljici
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Vegetina enchilada
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Brusketa s avokadom
Juha od rikule i račića
Bugarska pita od krumpira
Papreni tart s marelicama
Sočna aromatična torta
Mediteranski špageti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Lignje i tikvice na štapiću
Prežgana juha
Male teleće pitice
Mesne okruglice u umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke