Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Čudotvorni čaj za detoks
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rolice od soma
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Cous-cous s povrćem
Sočna aromatična torta
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Salata s mora
Pohane paprike
Mesne okruglice u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Empanade s pestom
Salata od tune i povrća
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini lazanje
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vegetina enchilada
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Rosti
Pileći gulaš
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Salata u košaricama od parmezana
Zabavni kineski ravioli
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Senf s paprikama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto s tunom
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna Wellington pečenka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od quinoe i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zimski punč
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobni štapići
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Crveno ljetno varivo
Grčka seljačka salata
Žuti medaljoni
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prilog od prokulica
Španjolski migas s bundevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke