Meni Search

Lagana depra

Pohana skuta

Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Juha od gljiva
Juha od rikule i račića
Rebarca s grilla
Sunčani užitak mediterana
Riža s tunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanski rižoto s bakalarom
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Zabavni kineski ravioli
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Hrenovke u panceti
Špinatova juha s feta sirom
Pita s crnim pivom
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Piletina s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohane paprike
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći štapići u ketchupu
Rosti
Salata od tune i krastavaca
Salata s neobičnim preljevom
Voćna salata s piletinom
Grill vratina u sendviču
Singapurski ljuti omlet
Lungić s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatki lungić
Palačinke s nadjevom od riže
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti s acetom balsamicom
Zimski punč
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Dagnje na buzaru
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice na ražnjiću
Ciganski odrezak
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Dječje lazanje
Caponata alla Podravka
Piletina na tajlandski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od bulgura s umakom
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisni prilog iz pećnice
Punjene tikve
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kineska juha s račićima i gljivama
Fino varivo v loncu
Juha od kelja sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slasni BBQ burgeri
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća krilca s Coca-Colom
Švicarska juha sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Piletina s mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bugarska pita od krumpira
Salata sa skutom
Lazanje u tavi
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
File steak na povrću
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
BBQ Steak & chips
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Dalmatinska simfonija
Riblja juha s Malte
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Biftek rolice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto tortice
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohani zamotuljci
Pečena janjetina s bademima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s lukom
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Povrtni lonac
Zapečeni poriluk
Mediteranska rapsodija
Grčka seljačka salata
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke