Meni Search

Luda k'o šiba

Pohana skuta

Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Kotleti u pivskom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Juha od bundeve s jabukom
Patka s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Meksička party salata
Krem juha sa sjemenkama
Ramsteak u seksi umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Lignje s povrćem i smokvama
Male teleće pitice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sunčani užitak mediterana
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantne mazalice
Vratina s roštilja
Prežgana juha
Teriyaki piletina
Zapečena ricotta
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s nadjevom od ajvara
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kineska juha s račićima i gljivama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Fiš paprikaš
Nadjevene lignje
Srneći file na salatu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Irska janjetina
Pašticada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Hrskave tortice od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slasni BBQ burgeri
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Marinirano svinjsko pečenje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotlovina
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s pirjanim povrćem
Pizza s tunom
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Tuna burger
Marinirana pileća krilca s povrćem
Špageti s pistacijama
Bugarska pita od krumpira
Riblja juha s Malte
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Palačinke s nadjevom od riže
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke