Meni Search

Luda k'o šiba

Pohana skuta

Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Palamida s čilijem i mangom
Jabučni krumpirići s cimetom
Medeni teleći kotleti
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od bundeve s jabukom
Hrskave tortice od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Tuna burger
Srneći file na salatu
Pašticada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana pileća krilca s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Teriyaki piletina
Slasni BBQ burgeri
Cipar - Lungić na ciparski
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Kineska juha s račićima i gljivama
Sendvič s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jakobove kapice s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Patka s mlincima
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kotleti u pivskom umaku
Pizza s tunom
Pašticada s njokima
Špageti s pistacijama
Teletina s pirjanim povrćem
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Sunčani užitak mediterana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotlovina
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina s roštilja
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečena ricotta
Šampinjoni u palačinki
Riblja juha s Malte
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Fiš paprikaš
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantne mazalice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krem juha sa sjemenkama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke