Meni Search

Luda k'o šiba

Pohana skuta

Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Mirisna pureća rolada
Prežgana juha
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pirjani kunić
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečena ricotta
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Sendvič s avokadom
Patka s mlincima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Blagdanska rolada
Pašticada
Špageti s pistacijama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fiš paprikaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cipar - Lungić na ciparski
Krem juha sa sjemenkama
Sunčani užitak mediterana
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblja juha s Malte
Zabavni kineski ravioli
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Kotlovina
Pikantne mazalice
Lungić u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina s roštilja
Medeni teleći kotleti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileći gulaš
Pizza s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Kotleti u pivskom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Jakobove kapice s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Marinirano svinjsko pečenje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slasni BBQ burgeri
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke