Meni Search

Ful nabrijan

Pohani tofu s povrćem

Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Salata od liganja
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Dagnje na buzaru
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ne znate li točno kako započeti kvalitetniju prehranu krenite u istraživanje novih okusa (npr. tofua) i otkrijte sami koja će vam jela pomoći da se hranite zdravije. Pohani tofu s povrćem sigurno je jedno od takvih!

Sastojci

400 g svježeg tofua
3 žlice soja umaka shoyu
150 g Polubijelog brašna Podravka
250-300 ml Prirodne mineralne vode Studenac
sol
100 ml ulja za prženje
250 g crvene paprike
200 g mrkve
3 mlada luka
200 g zelenih mahuna
1 žličica nasjeckanog đumbira
2 češnja protisnuta češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice sojina umaka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Tofu narežite na tanke ploške i marinirajte u shoyu umaku oko 30 minuta.
  • 2 Ocijedite ga i uvaljajte u 50 g brašna.
  • 3 Pripremite smjesu od 100 g brašna, vode i soli.
  • 4 Tofu umočite u smjesu i pržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
  • 5 Papriku, mrkvu i luk narežite na štapiće, a mahune skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 6 Narezanu papriku kratko popržite u dubokom ulju i izvadite ju. Isto popržite mrkvu i luk.
  • 7 Ulje bacite, a na žlicu ulja stavite đumbir, češnjak, zalijte vinom, dodajte soja umak, Vegetu i na kraju dodajte pripremljeno prženo povrće i kuhane mahune. Sve promiješajte.

Savjet

Tofu možete nabaviti već marinirani, pa ga ne morate sami marinirati.

Posluživanje

Pohani tofu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 235.61 29 29
Kalcij mg 167.92 17 17
Kalij mg 641.28 17 17
Niacin mg 8.09 58 40
Vitamin C mg 160.34 214 178
Vitamin E mg 10.07 46 46
Vitamin A μg 17835.2 446 357
Sol g 4.23 0 0
Bjelančevine g 16.11 - -
Vlakna g 6.86 - -
Ugljikohidrati g 47.09 - -
Masti g 17.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke