Meni Search

Superwoman

Pohani zamotuljci

Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci

600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g Crne masline Podravka
Za paniranje:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
  • 2 Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
  • 4 Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.

Savjet

Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.

Posluživanje

Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 432.58 54 54
Kalcij mg 94.35 9 9
Kalij mg 636.17 17 17
Niacin mg 31.88 228 159
Vitamin C mg 14.84 20 16
Vitamin D μg 33.86 17 17
Vitamin A μg 819.45 20 16
Sol g 2.76 0 0
Bjelančevine g 52.74 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 30.16 - -
Masti g 26.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke