Meni Search

Okrećem novi list

Polupunjene paprike

Salata u košaricama od parmezana
Ramsteak u seksi umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prežgana juha
Salata s neobičnim preljevom
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Papreni tart s marelicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od cvjetače
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto tortice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Crveno ljetno varivo
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje i tikvice na štapiću
Kineska juha s račićima i gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od bulgura s umakom
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Rižoto na španjolski način
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Žuti medaljoni
Pirjani kunić
Pohane paprike
Njemačka - Jetrica s jabukama
Čarobni štapići
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Palačinke s nadjevom od riže
Rosti
Sočna rebarca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Salata od quinoe i povrća
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Govedina s lukom
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Pohana skuta
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Rižoto s tunom
Vege odresci s marinadom
Ljubavne šurlice
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Empanade s pestom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice u umaku
Španjolski migas s bundevom
Juha od rikule i račića
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Rolice od soma
Vegetina enchilada
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite polupunjene paprike bez mesa, a za nadjev upotrijebite cous-cous s Vegetom mediteran, pinjole, masline, sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu. Pravi vizualni i okusni doživljaj u obliku toplog predjela.

Sastojci

800 g svježih crvenih paprika (3 veće)
2 žlice maslinovog ulja
200 ml vode
2 žličice Vegete mediteran
85 g cous cousa
25 g pinjola
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
50 g sušenih rajčica (u ulju)
75 g skute
2 žlice narezanog bosiljka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Paprike narežite napola, očistite od koštica (ali ostavite peteljku) i operite.
  • 2 Položite ih u tepsiju s kožicom prema gore, prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 °C 25-30 minuta.
  • 3 Vodu zakuhajte zajedno s Vegetom mediteran, pa u nju dodajte cous-cous, promiješajte, poklopite i maknite s vatre.
  • 4 Pustite ga da odstoji 5 minuta, pa u njega umiješajte suho popečene pinjole, masline narezane na kolutiće, narezanu sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu.
  • 5 Pripremljenom smjesom napunite pečene paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

Savjet

Za dodatnu aromu prije pečenja svaku polovicu punjene paprike prelijte s jednom žlicom vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite kao toplo predjelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 78.61 10 10
Kalcij mg 64.77 6 6
Kalij mg 358.07 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.21 3 3
Niacin mg 2.03 15 10
Vitamin E mg 2.61 12 12
Vitamin A μg 7917.3 198 158
Sol g 0.51 0 0
Bjelančevine g 5.03 - -
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 15.92 - -
Masti g 10.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke