Meni Search

Fitness freak

Popečci od bulgura s umakom

Rižoto na španjolski način
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brzo jelo od teletine i povrća
Riblja juha s Malte
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Zapečena ricotta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s okruglicama od sira
Prilog od prokulica
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dip od južnog voća
Čudotvorni čaj za detoks
Vol-au-vent s gljivama
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Brzi detoks doručak
Nadjevene lignje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Salata od tune i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljubavne šurlice
Čarobna ljetna piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Energetske kuglice s kurkumom
Salata sa skutom
Grčka seljačka salata
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina mediterana
Crveno ljetno varivo
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Osvježavajući smoothie
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Povrtni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s crnim pivom
Raskošna ljetna tava
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
Salata s mora
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Krem juha od tikvica
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Zelena torta
Sočni pureći ražnjići
Punjeni filet brancina
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranska rapsodija
Salata s neobičnim preljevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kokošja juha s požirakima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Topla salata barba Frane
Pikantne grickalice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata od liganja
Ljetna pileća salata
Palamida s čilijem i mangom
Juha od kelja sa sirom
Mirisni prilog iz pećnice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Polupunjene paprike
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Beskvasne calzone
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski grill
Cartoccio od bijele ribe
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo vam da isprobate ovu varijantu popečka od egzotičnog bulgura s dodatkom umaka od majoneze, soka limete i slatkog vrhnja. Posebno će u popečcima uživati  ljubitelji ljutog okusa.

Sastojci

Za popečke:
1 žlica maslinovog ulja
50 g luka
1 žličica Vegete Natur
100 g bulgura
300 ml vode
2 jaja
120 g Bijelog graha konzerviranog Podravka
40 g nasjeckanih oraha
malo kumina
2 protisnuta češnja češnjaka
¼ žličice kajenskog papra
2 žlice nasjeckanog korijandera ili peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja za pečenje
Za umak:
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica soka limete
1 žlica nasjeckanog vlasca
sol

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

Za popečke:

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte Vegetu Natur, bulgur i zalijte vodom. Kuhajte pokriveno na laganoj vatri dok se voda ne upije (oko 15 minuta).
  • 3 Bulgur stavite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.
  • 4 Razmutite jaja i zajedno s ocijeđenim grahom, orasima, kuminom, češnjakom, kajenskim paprom i nasjeckanim korijanderom umiješajte u bulgur. Posolite, popaprite i formirajte popečke.
  • 5 Popečke popecite na nauljenoj tavi do zlatne boje.

Za umak:

  • 1 Slatko vrhnje pomiješajte s majonezom, sokom limete i nasjeckanim vlascem. Na kraju posolite po potrebi.

Savjet

Umjesto bijelog graha možete uzeti slanutak iz konzerve koji će se dobro razmrviti i povezati bulgur.

Posluživanje

Popečke poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 221.59 28 28
Kalcij mg 104.79 10 10
Kalij mg 453.9 12 12
Pantotenska kiselina mg 0.81 12 12
Niacin mg 4.11 29 21
Vitamin D μg 17.12 9 9
Vitamin A μg 421.26 11 8
Sol g 2.08 0 0
Bjelančevine g 11.98 - -
Vlakna g 7.68 - -
Ugljikohidrati g 34.02 - -
Masti g 25.92 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke