Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od bulgura s umakom

Empanade s pestom
Sočna Wellington pečenka
Ljubavne šurlice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Crveno ljetno varivo
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Proljetno meso i povrće iz woka
Prilog od prokulica
Kineska juha s račićima i gljivama
Janjetina na padelu
Rolice od soma
Salata s mora
Žuti medaljoni
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Oslić s maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Kozice s rižom
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čarobni štapići
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto tortice
Juha od cvjetače i camemberta
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje i tikvice na štapiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Pohana skuta
Salata s neobičnim preljevom
Salata u košaricama od parmezana
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Povrtni ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna aromatična torta
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Rosti
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Mesne okruglice u umaku
Juha od rikule i račića
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetina enchilada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje punjene crvenim radićem
Grčka seljačka salata
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s pistacijama
Mirisni prilog iz pećnice
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Papreni tart s marelicama
Ramsteak u seksi umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Caponata alla Podravka
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo vam da isprobate ovu varijantu popečka od egzotičnog bulgura s dodatkom umaka od majoneze, soka limete i slatkog vrhnja. Posebno će u popečcima uživati  ljubitelji ljutog okusa.

Sastojci

Za popečke:
1 žlica maslinovog ulja
50 g luka
1 žličica Vegete Natur
100 g bulgura
300 ml vode
2 jaja
120 g Bijelog graha konzerviranog Podravka
40 g nasjeckanih oraha
malo kumina
2 protisnuta češnja češnjaka
¼ žličice kajenskog papra
2 žlice nasjeckanog korijandera ili peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja za pečenje
Za umak:
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica soka limete
1 žlica nasjeckanog vlasca
sol

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

Za popečke:

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte Vegetu Natur, bulgur i zalijte vodom. Kuhajte pokriveno na laganoj vatri dok se voda ne upije (oko 15 minuta).
  • 3 Bulgur stavite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.
  • 4 Razmutite jaja i zajedno s ocijeđenim grahom, orasima, kuminom, češnjakom, kajenskim paprom i nasjeckanim korijanderom umiješajte u bulgur. Posolite, popaprite i formirajte popečke.
  • 5 Popečke popecite na nauljenoj tavi do zlatne boje.

Za umak:

  • 1 Slatko vrhnje pomiješajte s majonezom, sokom limete i nasjeckanim vlascem. Na kraju posolite po potrebi.

Savjet

Umjesto bijelog graha možete uzeti slanutak iz konzerve koji će se dobro razmrviti i povezati bulgur.

Posluživanje

Popečke poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 221.59 28 28
Kalcij mg 104.79 10 10
Kalij mg 453.9 12 12
Pantotenska kiselina mg 0.81 12 12
Niacin mg 4.11 29 21
Vitamin D μg 17.12 9 9
Vitamin A μg 421.26 11 8
Sol g 2.08 0 0
Bjelančevine g 11.98 - -
Vlakna g 7.68 - -
Ugljikohidrati g 34.02 - -
Masti g 25.92 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke