Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Savici sa špinatom i satricom od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Caponata alla Podravka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini lazanje
Rižoto na španjolski način
Prežgana juha
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Pečena piletina s limunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Raskošna ljetna tava
Sočna rebarca
Juha od bundeve s jabukom
Rolice od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto tortice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna aromatična torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Rosti
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Čudotvorni čaj za detoks
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Oslić s maslinama
Salata od quinoe i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Crveno ljetno varivo
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grill povrće na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna Wellington pečenka
Grčka seljačka salata
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Uskršnja šunka na zabavan način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od bulgura s umakom
Pohana skuta
Kozice s rižom
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti na kineski način
Zimski punč
Salata od tune i povrća
Španjolski migas s bundevom
Salata s neobičnim preljevom
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Žuti medaljoni
Marokanska salata s cous-cousom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetina enchilada
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Čarobni štapići
Juha od cvjetače i camemberta
Salata s mora
Empanade s pestom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Mediteranski špageti
Govedina s lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od rikule i račića
Ljubavne šurlice
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Male teleće pitice
Rižoto s tunom
Rolice od soma
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Lignje punjene crvenim radićem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke