Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Žuti medaljoni
Mesne okruglice u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vegetina enchilada
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Juha od cvjetače i camemberta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Crveno ljetno varivo
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Prilog od prokulica
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kozice s rižom
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Čudotvorni čaj za detoks
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ražnjići od lososa
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s neobičnim preljevom
Palačinke s nadjevom od riže
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tunom
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Oslić s maslinama
Pohana skuta
Senf s paprikama
Rosti
Špageti na kineski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Voćna juha od višanja
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Piletina s pistacijama
Zimski punč
Povrtni ražnjići
Papreni tart s marelicama
Brusketa s avokadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Empanade s pestom
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Rižoto tortice
Juha od bundeve s jabukom
Čarobni štapići
Lignje punjene crvenim radićem
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Lignje na šumskom rižotu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Grill povrće na salatu
Salata od quinoe i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Rolice od soma
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke