Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Prilog od prokulica
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranski špageti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto na španjolski način
Salata od tune i povrća
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice u umaku
Juha od rikule i račića
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s neobičnim preljevom
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Zapečena ricotta
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od blitve
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata u košaricama od parmezana
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto tortice
Mesne okruglice
Čarobni štapići
Sočna Wellington pečenka
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Senf s paprikama
Polpete od slanutka s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Juha od bundeve s jabukom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Kozice s rižom
Rižini ravioli s mozzarellom
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Španjolski migas s bundevom
Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Sočna rebarca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto s tunom
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s mora
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rolice od soma
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Empanade s pestom
Povrtni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Žuti medaljoni
Govedina s lukom
Oslić s maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke