Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Ražnjići od lososa
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cous-cous s povrćem
Pečena piletina s limunom
Lignje punjene crvenim radićem
Papreni tart s marelicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Kineska juha s račićima i gljivama
Prilog od prokulica
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Empanade s pestom
Čarobni štapići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna Wellington pečenka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill povrće na salatu
Španjolski migas s bundevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uskršnja šunka na zabavan način
Žuti medaljoni
Pileća prsa iz pećnice
Zapečena ricotta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice
Salata s mora
Mirisni prilog iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Rolice od soma
Palačinke s nadjevom od riže
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zabavni kineski ravioli
Ljubavne šurlice
Salata od tune i povrća
Brusketa s avokadom
Kozice s rižom
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Oslić s maslinama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Vegetina enchilada
Rižoto na španjolski način
Čudotvorni čaj za detoks
Rižini ravioli s mozzarellom
Belgija - Salade Liégeoise
Raskošna ljetna tava
Krumpir u košuljici
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Salata od quinoe i povrća
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Senf s paprikama
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od rikule i račića
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata s cous-cousom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grčka seljačka salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rosti
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Govedina s lukom
Vege odresci s marinadom
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice u umaku
Juha od bundeve s jabukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke