Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Fina pikantna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Ljubavne šurlice
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Špageti na kineski način
Mirisni prilog iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Senf s paprikama
Palačinke s nadjevom od riže
Rosti
Zimski punč
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tunom
Salata od tune i povrća
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna rebarca
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata u košaricama od parmezana
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grčka seljačka salata
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od soma
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Sočna aromatična torta
Pirjani kunić
Govedina s lukom
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zlatna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ražnjići od lososa
Uskršnja šunka na zabavan način
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice
Vegetina enchilada
Janjetina na padelu
Rižoto na španjolski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Prilog od prokulica
Pohani tofu s povrćem
Čarobni štapići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Empanade s pestom
Čudotvorni čaj za detoks
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke