Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Kokošja juha s požirakima
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa sezonskim povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek i salata s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Koprivnički odojak
Pašticada s njokima
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke