Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina u finom umaku
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Macho hamburger
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Koprivnički odojak
Salata s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek i salata s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Vratina sa sezonskim povrćem
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kokošja juha s požirakima
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada s njokima
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke