Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Macho hamburger
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Pileća prsa iz pećnice
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Koprivnički odojak
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Kokošja juha s požirakima
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke