Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Vratina sa sezonskim povrćem
Kokošja juha s požirakima
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke