Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Koprivnički odojak
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek i salata s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Kokošja juha s požirakima
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke