Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Ramstek i salata s roštilja
Mini lazanje
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Koprivnički odojak
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Kokošja juha s požirakima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Macho hamburger
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke