Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Brudet
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke