Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Bouillabaisse
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke