Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Tuna burger
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Cous-cous s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke