Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke