Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Male teleće pitice
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke