Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Kunić na bijelo
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Brudet
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Gulaš od oslića i povrća
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Tuna burger
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke