Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke