Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Lignji po gosposki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Pileći gulaš
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke