Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Marinirane srdele
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke