Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Mini lazanje
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke