Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Brudet
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke