Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Energetske kuglice s kurkumom
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Brudet
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Bouillabaisse
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke