Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke