Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pogača sa sardinom
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Mini lazanje
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Energetske kuglice s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Riblji ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke