Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Hrskavi trokuti
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke