Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Salata u košaricama od parmezana
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje punjene crvenim radićem
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna Wellington pečenka
Pohane paprike
Pileći gulaš
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Popečci od cvjetače
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti na kineski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Ljubavne šurlice
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Španjolski migas s bundevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Papreni tart s marelicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna rebarca
Salata od quinoe i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto na španjolski način
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Polpete od slanutka s kurkumom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prežgana juha
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Oslić s maslinama
Kozice s rižom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Senf s paprikama
Zimski punč
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Raskošna ljetna tava
Zlatna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje i tikvice na štapiću
Crveno ljetno varivo
Janjetina na padelu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od soma
Njemačka - Jetrica s jabukama
Čudotvorni čaj za detoks
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke