Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Prežgana juha
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Mesne okruglice
Turske pizze
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke