Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Mesne okruglice
Pizza s tunom
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke