Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Čudotvorni čaj za detoks
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobni štapići
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Pohana skuta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileća prsa iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetina enchilada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Lignje i tikvice na štapiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rolice od soma
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata s cous-cousom
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Polupunjene paprike
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice u umaku
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna juha od višanja
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Pohani tofu s povrćem
Raskošna ljetna tava
Piletina s mascarponeom
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Grčka seljačka salata
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od rikule i račića
Brusketa s avokadom
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od cvjetače i camemberta
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tunom
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Palačinke s nadjevom od riže
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Zimski punč
Rosti
Empanade s pestom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Prilog od prokulica
Vege odresci s marinadom
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Povrtni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Kozice s rižom
Kineska juha s račićima i gljivama
Žuti medaljoni
Mediteranski špageti
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke