Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Zimski punč
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Zlatna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani tofu s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Žuti medaljoni
Male teleće pitice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Cous-cous s povrćem
Sočna aromatična torta
Pohana skuta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečena ricotta
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od tune i povrća
Ljubavne šurlice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s mora
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Rosti
Popečci od cvjetače
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Crveno ljetno varivo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Raskošna ljetna tava
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rolice od soma
Polupunjene paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetina enchilada
Caponata alla Podravka
Bruskete od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Oslić s maslinama
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice u umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kuglice od riže i svježeg sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Rižoto s tunom
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Kozice s rižom
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto na španjolski način
Govedina s lukom
Povrtni ražnjići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohane paprike
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke