Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići od lososa
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Raskošna ljetna tava
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od quinoe i povrća
Zimski punč
Polupunjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od rikule i račića
Čarobni štapići
Salata s mora
Pileća prsa iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Žuti medaljoni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Senf s paprikama
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto na španjolski način
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Kineska juha s račićima i gljivama
Prilog od prokulica
Pohana skuta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Empanade s pestom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljubavne šurlice
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetina enchilada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Popečci od cvjetače
Rižoto s tunom
Pirjani kunić
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto tortice
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Špageti na kineski način
Papreni tart s marelicama
Kozice s rižom
Lignje i tikvice na štapiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna aromatična torta
Rosti
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Palačinke s nadjevom od riže
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od bulgura s umakom
Povrtni ražnjići
Crveno ljetno varivo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Zlatna piletina
Mesne okruglice u umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke