Meni Search

Fitness freak

Popečci od tikvica

Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina mediterana
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Pita s crnim pivom
Sočni pureći ražnjići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranski grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od quinoe i povrća
Bruskete od cvjetače
Grill povrće na salatu
Raskošna ljetna tava
Oslić s maslinama
Riblja juha s Malte
Povrtni ražnjići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od cvjetače
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ražnjići od lososa
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krem juha od tikvica
Rižoto na španjolski način
Prilog od prokulica
Kineska juha s račićima i gljivama
Zelena torta
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Čarobna ljetna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Ljetna pileća salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Juha od kelja sa sirom
Kozice s rižom
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
Punjeni filet brancina
Brzi detoks doručak
Rižoto s tri vrste gljiva
Teriyaki piletina
Zapečena ricotta
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Topla salata barba Frane
Rižoto s tunom
Salata sa skutom
Špageti s acetom balsamicom
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Osvježavajući smoothie
Tagliatelle s pečenim povrćem
Beskvasne calzone
Ljubavne šurlice
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s okruglicama od sira
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od tune i povrća
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mediteranska rapsodija
Mirisni prilog iz pećnice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Polpete od slanutka s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Pikantne grickalice
Cartoccio od bijele ribe
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Račići na posteljici od povrća
Juha od bundeve s jabukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Vol-au-vent s gljivama
Brzo jelo od teletine i povrća
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke