Meni Search

Ful nabrijan

Popečci od tikvica

Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Vratina sa sezonskim povrćem
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Dagnje na buzaru
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Salata od liganja
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke