Meni Search

Ful nabrijan

Popečci od tikvica

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Dagnje na buzaru
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke