Meni Search

Ful nabrijan

Popečci od tikvica

Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Janjetina na padelu
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Urbana pola
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Lungić u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dagnje na buzaru
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Pašticada s njokima
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke