Meni Search

Ful nabrijan

Popečci od tikvica

Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Mesne okruglice
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke