Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Fini gulaš od gljiva
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Miješani grill
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke