Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Brancinovo oko
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Meso s repom
Sočna rebarca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Povrtni lonac
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kroketi od piletine
Viška pogača
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke