Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Turske pizze
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Urbana pola
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke