Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Piletina Kiev
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Ossobuco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke