Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Meso s repom
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Odresci od morskog psa
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke