Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Urbana pola
Mirisna pečenka
Viška pogača
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Turske pizze
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke