Meni Search

Ful nabrijan

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Lagana sarma
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Salata s mora
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dagnje na buzaru
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke