Meni Search

Ful nabrijan

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Miješani grill
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke