Meni Search

Ful nabrijana

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Viška pogača
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Salata s mora
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke