Meni Search

Ful nabrijana

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke