Meni Search

Ful nabrijana

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Ossobuco
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Meso s repom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci od morskog psa
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Piletina na kijevski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke