Meni Search

Macho

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Odrezak s umakom chimichurri
Govedina s lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirano svinjsko pečenje
Špageti s acetom balsamicom
Mirisna pureća rolada
Pileća krilca s Coca-Colom
Ribarska popara
Odresci s umakom od kupina
Pašticada
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotlovina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti na kineski način
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Hrenovke u panceti
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Macho hamburger
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Kotleti u pivskom umaku
Lungić s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Brancinovo oko
Pita s crnim pivom
Lungić u sendviču
Ramstek s povrćem
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Pileći štapići u ketchupu
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Kotlet s varivom od leće
Dip od južnog voća
Biftek rolice
Slatki lungić
Piletina s mascarponeom
Pileća krilca s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Salata od tune i povrća
File steak na povrću
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke