Meni Search

Superman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Koprivnički odojak
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Slatka patka
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina u finom umaku
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke