Meni Search

Superwoman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke