Meni Search

Superwoman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Brudet
Rebarca s grilla
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke