Meni Search

Superwoman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brudet
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke