Meni Search

Lagana depra

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Lazanje u tavi
Špinatova juha s feta sirom
Finska - Juha s lososom
Povrtni ražnjići
Mediteranska rapsodija
Rižoto na španjolski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Osvježavajuća juha od krastavaca
Španjolski migas s bundevom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Marinirano svinjsko pečenje
Blagdanski rižoto s bakalarom
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Palamida s čilijem i mangom
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Caponata alla Podravka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Juha od kelja sa sirom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice
Slatki lungić
Kineska juha s račićima i gljivama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti s acetom balsamicom
Piletina s pistacijama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s crnim pivom
Pileća krilca s Coca-Colom
Crveno ljetno varivo
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna salata s piletinom
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Salata sa skutom
Švicarska juha sa sirom
Meksička party salata
Salata s neobičnim preljevom
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Biftek rolice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Riža s tunom
Pečena janjetina s bademima
Dalmatinska simfonija
Salata od tune i krastavaca
Zimski punč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rebarca s grilla
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Dječje lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina na tajlandski način
Empanade s pestom
Zapečeni poriluk
Špageti na kineski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Juha od gljiva
Juha od rikule i račića
Hrskava pileća krilca
Hrskave tortice od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
File steak na povrću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Singapurski ljuti omlet
Grčka seljačka salata
Sočna aromatična torta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bugarska pita od krumpira
Sunčani užitak mediterana
Rižoto tortice
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Punjene tikve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
BBQ Steak & chips
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Rosti
Ciganski odrezak
Hrenovke u panceti
Pohana skuta
Pohane paprike
Piletina s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Fino varivo v loncu
Riblja juha s Malte
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u finom mediteranskom umaku
Ražnjići od lososa
Govedina s lukom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke