Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Dagnje na buzaru
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke