Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Prežgana juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke