Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Meksička party salata
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke