Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Pašticada s njokima
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Vratina sa sezonskim povrćem
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke