Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina laganini
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Miješani grill
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke