Meni Search

Ful nabrijan

Povrtni lonac

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Salata od liganja
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke