Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Salata od liganja
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Lagana sarma
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke