Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Viška pogača
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Salata od liganja
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Turske pizze
Rolice od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke