Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Grill povrće na salatu
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Turske pizze
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s ribom
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke