Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Meso s repom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Turske pizze
Pizza s tunom
Hlebinska i pretepena juha
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Pirjani kunić
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke