Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Miješani grill
Irska janjetina
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Urbana pola
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke