Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Pogača sa sardinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Prežgana juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke