Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Miješani grill
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke