Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Miješani grill
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Dagnje na buzaru
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke