Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pirjani kunić
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke