Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Uzbudljivi kolač od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pašticada s njokima
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke