Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje s lignjama
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Piletina Kiev
Lagana sarma
Salata s mora
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Turske pizze
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke