Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Ossobuco
Piletina laganini
Meksička party salata
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Meso s repom
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke