Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Odresci od morskog psa
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Ossobuco
Lagana sarma
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Prežgana juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Miješani grill
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke