Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Viška pogača
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Salata s mora
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Prežgana juha
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke