Meni Search

Macho

Proljetna janjetina

Nadjevene lignje
Govedina s lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća krilca s roštilja
Sočna pureća rolada
Slatki lungić
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Dip od južnog voća
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Juha od gljiva
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Pileća krilca s Coca-Colom
Špageti na kineski način
File steak na povrću
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Kotleti u pivskom umaku
Brancinovo oko
Dagnje na buzaru
Pohani zamotuljci
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Pileći štapići u ketchupu
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Obojeni hamburger
Marinirana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Macho hamburger
Biftek rolice
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s crnim pivom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ribarska popara
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Odrezak s umakom chimichurri
Punjene tikve
Salata od tune i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s acetom balsamicom
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Marinirano svinjsko pečenje
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kotlet s varivom od leće
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke