Meni Search

Superman

Proljetna janjetina

Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Kokošja juha s požirakima
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Koprivnički odojak
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke