Meni Search

Superman

Proljetna janjetina

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Piletina Kiev
Macho hamburger
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Nadjevene lignje
Koprivnički odojak
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s nadjevom od ajvara
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Piletina s kozjim sirom
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke