Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Brudet
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Lignji po gosposki
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Marinirane srdele
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke