Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Cous-cous s povrćem
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Lignje na šumskom rižotu
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Marinirane srdele
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke