Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke