Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Tuna burger
Bouillabaisse
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke