Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Brudet
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Punjena teleća prsa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke