Meni Search

Superwoman

Proljetna janjetina

Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke