Meni Search

Ful nabrijan

Proljetno meso i povrće iz woka

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Meksička party salata
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Rolice od blitve
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke