Meni Search

Ful nabrijan

Proljetno meso i povrće iz woka

Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke