Meni Search

Ful nabrijan

Proljetno meso i povrće iz woka

Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Dagnje na buzaru
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Salata od liganja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke