Meni Search

Ful nabrijan

Proljetno meso i povrće iz woka

Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Urbana pola
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Dagnje na buzaru
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke