Meni Search

Ful nabrijan

Proljetno meso i povrće iz woka

Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Prežgana juha
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Miješani grill
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke