Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke