Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Viška pogača
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Miješani grill
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Ossobuco
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke