Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Kroketi od piletine
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Prežgana juha
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke