Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Miješani grill
Špageti s ribom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke