Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Urbana pola
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Piletina laganini
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Brancinovo oko
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke