Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini shepherd's pie
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Lagana sarma
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke