Meni Search

Fitness freak

Proljetno meso i povrće iz woka

Topla salata barba Frane
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i povrća
Osvježavajući smoothie
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fina pikantna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Juha od kelja sa sirom
Grill povrće na salatu
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Cartoccio od bijele ribe
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Salata s okruglicama od sira
Dip od južnog voća
Zelena torta
Kokošja juha s požirakima
Ljubavne šurlice
Riblja juha s Malte
Tjestenina mediterana
Punjeni filet brancina
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Brzi detoks doručak
Rižini ravioli s mozzarellom
Kaštelanski makaruni
Salata sa skutom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marokanska salata s cous-cousom
Brzo jelo od teletine i povrća
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pikantne grickalice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Čudotvorni čaj za detoks
Caponata alla Podravka
Popečci od cvjetače
Ljetna pileća salata
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Brancinovo oko
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranska rapsodija
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Energetske kuglice s kurkumom
Polupunjene paprike
Finska - Juha s lososom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto na španjolski način
Beskvasne calzone
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Teriyaki piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Palamida s čilijem i mangom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vol-au-vent s gljivama
Bruskete s povrćem
Mediteranski grill
Raskošna ljetna tava
Ražnjići od lososa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Salata od quinoe i povrća
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Grčka seljačka salata
Salata s neobičnim preljevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke