Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Čarobni štapići
Žuti medaljoni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rosti
Crveno ljetno varivo
Njemačka - Jetrica s jabukama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Brusketa s avokadom
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Zapečena ricotta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohana skuta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prilog od prokulica
Rolice od soma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto na španjolski način
Kozice s rižom
Juha od cvjetače i camemberta
Čudotvorni čaj za detoks
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Ljubavne šurlice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti na kineski način
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna Wellington pečenka
Vegetina enchilada
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Juha od rikule i račića
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje i tikvice na štapiću
Uskršnja šunka na zabavan način
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Salata od tune i povrća
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u košuljici
Španjolski migas s bundevom
Kaštelanski makaruni
Polupunjene paprike
Raskošna ljetna tava
Male teleće pitice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zlatna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Pohane paprike
Salata s mora
Caponata alla Podravka
Prežgana juha
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto tortice
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Mesne okruglice u umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Senf s paprikama
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke