Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Juha od rikule i račića
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Juha od cvjetače i camemberta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brusketa s avokadom
Rosti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od bulgura s umakom
Raskošna ljetna tava
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Rižoto tortice
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kozice s rižom
Rižoto s tunom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Španjolski migas s bundevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Rolice od soma
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata s cous-cousom
Polupunjene paprike
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Pohana skuta
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Salata od quinoe i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Salata od tune i povrća
Žuti medaljoni
Kaštelanski makaruni
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Caponata alla Podravka
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečena ricotta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Krumpir u košuljici
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Grčka seljačka salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Zimski punč
Bruskete od cvjetače
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke