Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ražnjići od lososa
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Uskršnja šunka na zabavan način
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Salata u košaricama od parmezana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od soma
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od blitve
Lignje punjene crvenim radićem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Mirisni prilog iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Voćna juha od višanja
Popečci od bulgura s umakom
Španjolski migas s bundevom
Sočna Wellington pečenka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Zimski punč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice u umaku
Prežgana juha
Pirjani kunić
Kozice s rižom
Brusketa s avokadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Bruskete od cvjetače
Pohana skuta
Vege odresci s marinadom
Empanade s pestom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s lukom
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Rosti
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Ljubavne šurlice
Kineska juha s račićima i gljivama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Salata od quinoe i povrća
Senf s paprikama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Raskošna ljetna tava
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vegetina enchilada
Rižoto tortice
Pohane paprike
Salata od tune i povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Sočna aromatična torta
Žuti medaljoni
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke