Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od rikule i račića
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Rižoto na španjolski način
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s neobičnim preljevom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Senf s paprikama
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Španjolski migas s bundevom
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kozice s rižom
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od soma
Prilog od prokulica
Cous-cous s povrćem
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Govedina s lukom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Raskošna ljetna tava
Čudotvorni čaj za detoks
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Zlatna piletina
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljubavne šurlice
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto tortice
Juha od bundeve s jabukom
Mirisni prilog iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobni štapići
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto s tunom
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Špageti na kineski način
Caponata alla Podravka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mini lazanje
Zapečena ricotta
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke