Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill povrće na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna pureća rolada
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Zimski punč
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s pistacijama
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Papreni tart s marelicama
Zabavni kineski ravioli
Juha od rikule i račića
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polupunjene paprike
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Sočna Wellington pečenka
Popečci od bulgura s umakom
Vegetina enchilada
Roštilj s umakom Romesco
Sočna aromatična torta
Ramsteak u seksi umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice u umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s neobičnim preljevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Rosti
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od soma
Španjolski migas s bundevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Juha od bundeve s jabukom
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobni štapići
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Lignje punjene crvenim radićem
Rižini ravioli s mozzarellom
Prežgana juha
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Mini lazanje
Palačinke s nadjevom od riže
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kozice s rižom
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Žuti medaljoni
Empanade s pestom
Salata od quinoe i povrća
Cous-cous s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Voćna juha od višanja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s mora
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Mediteranski špageti
Krumpir u košuljici
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke