Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Pašticada s njokima
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Dagnje na buzaru
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Piletina Kiev
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke