Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Dagnje na buzaru
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Miješani grill
Popečci od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke