Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dagnje na buzaru
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke