Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Dagnje na buzaru
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke