Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Mini lazanje
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke