Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada s njokima
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Rolice od blitve
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Dagnje na buzaru
Piletina Kiev
Miješani grill
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke