Meni Search

Ful nabrijan

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Irska janjetina
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke