Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s ribom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke