Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Špageti s ribom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Piletina laganini
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Aromatizirani kruh
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke