Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Turske pizze
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke