Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke