Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s manistrom u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Pirjani kunić
Miješani grill
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke