Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci od morskog psa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke