Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Mesne okruglice
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Popečci od tikvica
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Turske pizze
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke