Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Turske pizze
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Urbana pola
Meso s repom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke