Meni Search

Superman

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima

Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek i salata s roštilja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s nadjevom od ajvara
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Koprivnički odojak
Macho hamburger
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Sastojci

Za pogačice:
300 g Prosene kaše Podravka
600 ml vode
1 žličica soli
1 žličica maslaca
1 žlica Polubijelog brašna Podravka
1 jaje
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog od kupusa:
3 žlice ulja
1 glavica luka
500 g narezanog kiselog kupusa
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
Za kotlete:
4 svinjska kotleta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Proso stavite kuhati u uzavrelu, posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne upije svu vodu, a potom ga ohladite.
  • 2 Rashlađenom prosu dodajte rastopljeni maslac, brašno, jaje, Vegetu, peršin i sve dobro promiješajte.
  • 3 Mokrim rukama oblikujte pogačice i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  • 5 Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  • 6 Dodajte kiseli kupus i Vegetu. Pirjajte povremeno dolijevajući vodu dok kupus ne omekša.
  • 7 Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak i crvenu papriku.
  • 8 Kotlete na rubovima malo zarežite, posolite i popaprite. Na vrućem ulju pecite kotlete s jedne i druge strane.

Savjet

Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.

Posluživanje

Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 315.95 39 39
Kalcij mg 80.39 8 8
Kalij mg 641.37 17 17
Vitamin C mg 13.74 18 15
Vitamin E mg 9.16 42 42
Vitamin D μg 13.09 7 7
Vitamin A μg 233.38 6 5
Sol g 2.62 0 0
Bjelančevine g 21.02 - -
Vlakna g 6.01 - -
Ugljikohidrati g 71.42 - -
Masti g 19.26 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke