Meni Search

Superwoman

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Sastojci

Za pogačice:
300 g Prosene kaše Podravka
600 ml vode
1 žličica soli
1 žličica maslaca
1 žlica Polubijelog brašna Podravka
1 jaje
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog od kupusa:
3 žlice ulja
1 glavica luka
500 g narezanog kiselog kupusa
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
Za kotlete:
4 svinjska kotleta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Proso stavite kuhati u uzavrelu, posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne upije svu vodu, a potom ga ohladite.
  • 2 Rashlađenom prosu dodajte rastopljeni maslac, brašno, jaje, Vegetu, peršin i sve dobro promiješajte.
  • 3 Mokrim rukama oblikujte pogačice i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  • 5 Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  • 6 Dodajte kiseli kupus i Vegetu. Pirjajte povremeno dolijevajući vodu dok kupus ne omekša.
  • 7 Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak i crvenu papriku.
  • 8 Kotlete na rubovima malo zarežite, posolite i popaprite. Na vrućem ulju pecite kotlete s jedne i druge strane.

Savjet

Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.

Posluživanje

Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 315.95 39 39
Kalcij mg 80.39 8 8
Kalij mg 641.37 17 17
Vitamin C mg 13.74 18 15
Vitamin E mg 9.16 42 42
Vitamin D μg 13.09 7 7
Vitamin A μg 233.38 6 5
Sol g 2.62 0 0
Bjelančevine g 21.02 - -
Vlakna g 6.01 - -
Ugljikohidrati g 71.42 - -
Masti g 19.26 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke