Meni Search

Superwoman

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima

Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Bruskete s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Manastirski đuveč
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Brudet
Lignji po gosposki
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Mini shepherd's pie
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Sastojci

Za pogačice:
300 g Prosene kaše Podravka
600 ml vode
1 žličica soli
1 žličica maslaca
1 žlica Polubijelog brašna Podravka
1 jaje
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog od kupusa:
3 žlice ulja
1 glavica luka
500 g narezanog kiselog kupusa
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
Za kotlete:
4 svinjska kotleta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Proso stavite kuhati u uzavrelu, posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne upije svu vodu, a potom ga ohladite.
  • 2 Rashlađenom prosu dodajte rastopljeni maslac, brašno, jaje, Vegetu, peršin i sve dobro promiješajte.
  • 3 Mokrim rukama oblikujte pogačice i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  • 5 Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  • 6 Dodajte kiseli kupus i Vegetu. Pirjajte povremeno dolijevajući vodu dok kupus ne omekša.
  • 7 Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak i crvenu papriku.
  • 8 Kotlete na rubovima malo zarežite, posolite i popaprite. Na vrućem ulju pecite kotlete s jedne i druge strane.

Savjet

Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.

Posluživanje

Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 315.95 39 39
Kalcij mg 80.39 8 8
Kalij mg 641.37 17 17
Vitamin C mg 13.74 18 15
Vitamin E mg 9.16 42 42
Vitamin D μg 13.09 7 7
Vitamin A μg 233.38 6 5
Sol g 2.62 0 0
Bjelančevine g 21.02 - -
Vlakna g 6.01 - -
Ugljikohidrati g 71.42 - -
Masti g 19.26 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke