Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Gorički povrtni lonac
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Polpete od oslića
Mediteranski kruščić s lovorom
Macho hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Meso u woku na indonezijski način
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vegetarijanski čips
Govedina s lukom
Svinjski kotleti s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Neobične punjene paprike
Sočna rebarca
Pureća rolada s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Pileća prsa s crnim tartufom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u paketiću
Svinjski medaljoni s kestenima
Vratina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Slasni BBQ burgeri
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s bižima
Pašticada s njokima
Quiche od bundeve, sira i luka
Tortilje pikant
Tuna burger
Špageti s tikvicama
Rebarca s grilla
Hrenovke u panceti
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Kotlovina
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ciganski odrezak
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Harrisa janjetina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fino varivo v loncu
Slatko twist pile
Pureći hamburger
Patka s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Miješani grill
Varivo od kelja i teletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sarma sa suhim mesom
Fino začinjena piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Španjolski migas s bundevom
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke