Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Gorički povrtni lonac
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od oslića
Mesna rolada u tijestu
Patka s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fino varivo v loncu
Mesne okruglice u umaku
Svinjski medaljoni s kestenima
Sarma sa suhim mesom
Slasni BBQ burgeri
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna rebarca
Slatki lungić
Kotlovina
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Španjolski migas s bundevom
Puretina s jabukom iz pećnice
Macho hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Biftek rolice
Pileća prsa s crnim tartufom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s lukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tortilje pikant
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s roštilja
Odresci u paketiću
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Harrisa janjetina s limunom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina s bižima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Povrtni lonac
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ciganski odrezak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Medeni teleći kotleti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tuna burger
Mediteranski kruščić s lovorom
Quiche od bundeve, sira i luka
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Fino začinjena piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjeni kelj s plodovima mora
Hrenovke u panceti
Pureći hamburger
Vegetarijanski čips
Slatko twist pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke