Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Fino začinjena piletina
Neobične punjene paprike
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureći hamburger
Fino varivo v loncu
Lazanje u tavi
Špageti s tikvicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Biftek rolice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje pikant
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Vegetarijanski čips
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Puretina s jabukom iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Gorički povrtni lonac
Odresci s umakom od kupina
Polpete od oslića
Janjetina s medom od kadulje
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Punjeni kelj s plodovima mora
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Rebarca s grilla
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vratina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s povrćem
Slatko twist pile
Pašticada s njokima
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Meso u woku na indonezijski način
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Sarma sa suhim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kotlovina
Govedina s lukom
Janjetina s bižima
Patka s mlincima
Svinjski medaljoni s kestenima
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s roštilja
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od kelja i teletine
Harrisa janjetina s limunom
Pileća prsa s crnim tartufom
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke