Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Macho hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Sarma sa suhim mesom
Tortilje pikant
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Govedina s lukom
Patka s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjeni kelj s plodovima mora
Svinjski kotleti s povrćem
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski medaljoni s kestenima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vegetarijanski čips
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Varivo od kelja i teletine
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Slatko twist pile
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Špageti s tikvicama
Miješani grill
Odresci u paketiću
Janjetina s bižima
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Fish&Chips u tortilji
Medeni teleći kotleti
Polpete od oslića
Pileća prsa s crnim tartufom
Vratina s roštilja
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Janjetina s medom od kadulje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesna rolada u tijestu
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pileća krilca s roštilja
Fino varivo v loncu
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Povrtni lonac
Gorički povrtni lonac
Pikantni gulaš
Fino začinjena piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina u pivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso u woku na indonezijski način
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke