Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Velika Britanija - Pastirska pita
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slatki lungić
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje pikant
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Tuna burger
Gorički povrtni lonac
Fino varivo v loncu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Varivo od kelja i teletine
Govedina s lukom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek s povrćem
Pikantni gulaš
Slasni BBQ burgeri
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s nadjevom od ajvara
Polpete od oslića
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjeni kelj s plodovima mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Miješani grill
Španjolski migas s bundevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s tikvicama
Pureći hamburger
Meso u woku na indonezijski način
Puretina s jabukom iz pećnice
Janjetina s bižima
Sarma sa suhim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Harrisa janjetina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Povrtni lonac
Medeni teleći kotleti
Neobične punjene paprike
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Biftek rolice
Piletina u pivu
Fino začinjena piletina
Vratina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Svinjski medaljoni s kestenima
Teletina s pirjanim povrćem
Macho hamburger
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa s crnim tartufom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Kotlovina
Svinjski kotleti s povrćem
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna Wellington pečenka
Pileća krilca s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Slatko twist pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke