Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

BBQ svinjska rebarca u foliji
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Špageti s tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ribarska popara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Medeni teleći kotleti
Slatki lungić
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Patka s mlincima
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u egzotičnom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina s roštilja
Fino varivo v loncu
Juha od gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesne okruglice u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Sočna Wellington pečenka
Kotlovina
Ciganski odrezak
Pikantni gulaš
Mesna rolada u tijestu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Puretina s jabukom iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Tortilje pikant
Neobične punjene paprike
Hrenovke u panceti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Macho hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramsteak u seksi umaku
Harrisa janjetina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke