Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u aromatičnom omotaču
Govedina s lukom
Vegetarijanski čips
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesna rolada u tijestu
Piletina u pivu
Puretina s jabukom iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fino začinjena piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od kelja i teletine
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Harrisa janjetina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Neobične punjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od gljiva
Ramstek s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Quiche od bundeve, sira i luka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatko twist pile
Odresci u umaku s češnjakom
Pureći hamburger
Kotlovina
Špageti s tikvicama
Sarma sa suhim mesom
Fino varivo v loncu
Janjetina na padelu
Patka s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantni gulaš
Medeni teleći kotleti
Rebarca s grilla
Ribarska popara
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Slasni burger sa slaninom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Ciganski odrezak
Pašticada s njokima
Obojeni hamburger
Biftek rolice
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tortilje pikant
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Pureća rolada s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke