Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Varivo od kelja i teletine
Sočna Wellington pečenka
Ribarska popara
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Mesne okruglice u umaku
Vratina s roštilja
Sočna rebarca
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Neobične punjene paprike
Quiche od bundeve, sira i luka
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Teletina s pirjanim povrćem
Fino varivo v loncu
Obojeni hamburger
Špageti s tikvicama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tuna burger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Fino začinjena piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Piletina u egzotičnom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrenovke u panceti
Govedina s lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Tortilje pikant
Biftek rolice
Odresci u paketiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanski čips
Kotlovina
Macho hamburger
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Povrtni lonac
Patka s mlincima
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski gulaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesna rolada u tijestu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Harrisa janjetina s limunom
Medeni teleći kotleti
Sarma sa suhim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke