Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Mesna rolada u tijestu
Macho hamburger
Špageti s tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Fino začinjena piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureći hamburger
Svinjski gulaš
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Patka s mlincima
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u egzotičnom umaku
Povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Juha od gljiva
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Pikantni gulaš
Piletina u pivu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Odresci u paketiću
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočna rebarca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tuna burger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Slatko twist pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ciganski odrezak
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Fino varivo v loncu
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vratina s roštilja
Govedina s lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Puretina s jabukom iz pećnice
Neobične punjene paprike
Teletina s pirjanim povrćem
Slatki lungić
Mesne okruglice u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od kelja i teletine
Sarma sa suhim mesom
Kotlovina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke