Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Neobične punjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Vegetarijanski čips
Pureći hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Ribarska popara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Medeni teleći kotleti
Puretina s jabukom iz pećnice
Lazanje u tavi
Sočna Wellington pečenka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Patka s mlincima
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slasni BBQ burgeri
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Quiche od bundeve, sira i luka
Varivo od kelja i teletine
Slatko twist pile
Slasni burger sa slaninom i sirom
Juha od gljiva
Fino začinjena piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s pirjanim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meso u woku na indonezijski način
Macho hamburger
Piletina u pivu
Piletina u egzotičnom umaku
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pureća rolada s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Tortilje pikant
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rebarca s grilla
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fino varivo v loncu
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Svinjski gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Pašticada s njokima
Kotlovina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u paketiću
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Pileća krilca s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke