Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Ribarska popara
Piletina u pivu
Macho hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u egzotičnom umaku
Patka s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Harrisa janjetina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mesna rolada u tijestu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s pirjanim povrćem
Neobične punjene paprike
Varivo od kelja i teletine
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
Sarma sa suhim mesom
Svinjski gulaš
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanski čips
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci u paketiću
Hrenovke u panceti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek s povrćem
Pikantni gulaš
Pizza sirni jastučići
Meso u woku na indonezijski način
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Kotlovina
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatki lungić
Govedina s lukom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sočna Wellington pečenka
Špageti s tikvicama
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatko twist pile
Vratina s roštilja
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke