Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Pizza sirni jastučići
Fino varivo v loncu
Slatko twist pile
Macho hamburger
Ribarska popara
Odresci u paketiću
Medeni teleći kotleti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u pivu
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Neobične punjene paprike
Janjetina na padelu
Teletina s pirjanim povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pikantni gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni BBQ burgeri
Vegetarijanski čips
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tuna burger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrenovke u panceti
Ramsteak u seksi umaku
Fino začinjena piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Harrisa janjetina s limunom
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Glazirana patka s umakom od jabuka
Govedina s lukom
Juha od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Rebarca s grilla
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Biftek rolice
Povrtni lonac
Meso u woku na indonezijski način
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća krilca s roštilja
Varivo od kelja i teletine
Kotlovina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u egzotičnom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u aromatičnom omotaču
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Špageti s tikvicama
Patka s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vratina s roštilja
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesna rolada u tijestu
Tortilje pikant
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Quiche od bundeve, sira i luka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sarma sa suhim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke