Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Velika Britanija - Pastirska pita
Ciganski odrezak
Neobične punjene paprike
Tuna burger
Sarma sa suhim mesom
Fino začinjena piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada s njokima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ribarska popara
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Pizza sirni jastučići
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Mesna rolada u tijestu
Povrtni lonac
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice u umaku
Hrenovke u panceti
Sočna Wellington pečenka
Patka s mlincima
Špageti s tikvicama
Rebarca s grilla
Sočna rebarca
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vegetarijanski čips
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Quiche od bundeve, sira i luka
Tortilje pikant
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantni gulaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Vratina s roštilja
Odresci u paketiću
Ramstek s povrćem
Kotlovina
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Pureći hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Mediteranski kruščić s lovorom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u egzotičnom umaku
Biftek rolice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke