Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Macho hamburger
Fino začinjena piletina
Juha od gljiva
Tuna burger
Vratina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Ciganski odrezak
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso u woku na indonezijski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća krilca s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Patka s mlincima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Lazanje u tavi
Harrisa janjetina s limunom
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slasni BBQ burgeri
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Hrenovke u panceti
Svinjski gulaš
Neobične punjene paprike
Vegetarijanski čips
Fino varivo v loncu
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kotlovina
Piletina u egzotičnom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Slatko twist pile
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Odresci u paketiću
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Tortilje pikant
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Slatki lungić
Puretina s jabukom iz pećnice
Pikantni gulaš
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice u umaku
Biftek rolice
Odresci s umakom od kupina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Ribarska popara
Mesna rolada u tijestu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Pizza sirni jastučići
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke