Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Juha od gljiva
Pizza sirni jastučići
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća krilca s roštilja
Špageti s tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ribarska popara
Macho hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Pureći hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina s roštilja
Vegetarijanski čips
Kotlovina
Piletina s nadjevom od ajvara
Neobične punjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ciganski odrezak
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s grilla
Glazirana patka s umakom od jabuka
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fino varivo v loncu
Slatki lungić
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Slasni BBQ burgeri
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski gulaš
Tuna burger
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sarma sa suhim mesom
Mesne okruglice u umaku
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina na padelu
Fino začinjena piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Medeni teleći kotleti
Tortilje pikant
Janjetina s medom od kadulje
Hrenovke u panceti
Sočna rebarca
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Harrisa janjetina s limunom
Povrtni lonac
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Odresci u paketiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Patka s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Pikantni gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke