Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Nadjeveni kaneloni u umaku
Ciganski odrezak
Pileća prsa iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Povrtni lonac
Pureći hamburger
Biftek rolice
Obojeni hamburger
Mesne okruglice u umaku
Lazanje u tavi
Slasni BBQ burgeri
Sočna rebarca
Piletina u egzotičnom umaku
Vratina s roštilja
Medeni teleći kotleti
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od kelja i teletine
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Govedina s lukom
Patka s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci s umakom od kupina
Kotlovina
Skandinavske rolice s cimetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ribarska popara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s roštilja
Sarma sa suhim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u pivu
Neobične punjene paprike
Odresci u paketiću
Slatko twist pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantni gulaš
Fino varivo v loncu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanski čips
Quiche od bundeve, sira i luka
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesna rolada u tijestu
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tortilje pikant
Juha od gljiva
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tuna burger
Fino začinjena piletina
Svinjski gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Špageti s tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke