Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Glazirana patka s umakom od jabuka
Meso u woku na indonezijski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureći hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Odresci u paketiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci s umakom od kupina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Govedina s lukom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Ribarska popara
Mesne okruglice u umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ciganski odrezak
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Mesna rolada u tijestu
Medeni teleći kotleti
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Neobične punjene paprike
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Umak od limete (Molho de limao)
Varivo od kelja i teletine
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Skandinavske rolice s cimetom
Puretina s jabukom iz pećnice
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Obojeni hamburger
Patka s mlincima
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Macho hamburger
Špageti s tikvicama
Sarma sa suhim mesom
Biftek rolice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od gljiva
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Tuna burger
Mediteranski kruščić s lovorom
Harrisa janjetina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Kotlovina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pureća rolada s mlincima
Fino varivo v loncu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke