Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Ljetni lungić
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke