Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Slatka patka
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke