Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Zlatna piletina
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brudet
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke