Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblji ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke