Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Tuna burger
Marinirane srdele
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke