Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke