Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brudet
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke