Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Brudet
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke