Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Slatka patka
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke