Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Hrskavo pečeno pile
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke