Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Cous-cous s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Brudet
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke