Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke