Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Tuna burger
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke