Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke